Mixlåda med microgreens

Våra microgreens

Vi på Hjärtblad odlar en mängd olika grönsaksskott. Gemensamt för de flesta av våra microgreens är att de är rika på Fibrer, Vitaminer och Antioxidanter! Sen är det ju dessutom väldigt snygga och goda (även om vi såklart är något partiska).

Allt odlas och paketeras lokalt i Uddevalla, och vi strävar efter att skörda samma dag som vi levererar för att säkertställa en så färsk produkt som möjligt. Har du några frågor, eller vill lägga en specialbeställning på microgreens som inte ingår i standardsortimentet? Hör av dig till oss!

Solrosskott

Solros

Solrosskott tillsammans med ärtskott är några av de vanligaste skotten som de flesta kommit i kontakt med i antingen matbutiken eller på restaurang. De har en lite nötig smak, och innehåller både vitamin A, C, D och E.

Rädisskott

Rädisa

Skotten på rädisa ger härlig rosa färg och passar dig som gillar lite pepprig hetta. Fredriks favorit på mackan, och passar perfekt till tacosen eller som topping på pizza. Fulla på bland annat Vitamin A, B3, B6, C, E och K.

Ruccolaskott

Ruccola

Ruccolaskotten är likt sin fullvuxna variant lite pepprig, och har en något besk men nötig smak. Rik på Vitamin A, C och K.

Broccoliskott

Broccoli

Broccoliskotten är väldigt nyttiga, och en av våra favoriter! De har en mild kålsmak, och innehåller stora mängder av antioxidenter och Vitamin C.

Ärtskott

Ärtskott

Våra krispiga skördas tidigt för att få lite extra sötma, vilket gör dem till ett gott alternativ till snacks! Ärtstkott innehåller bl.a antioxidanter, protein och Vitamin A, B, C och E.

Rödkålsskott

Rödkål

Rödkålen är lika vacker med sina rödlila toner som den är god och nyttig! Innehåller främst höga halter av Vitamin C och K.

Dillskott

Dill

Dill som microgreen lämpar sig perfekt som tillehör / garnityr till fisk och skaldjur. De är dessutom näringstäta, med högt innehåll av Vitamin A, B2, och C!

Adzukiskott

Adzuki

Skott på Adzukibönor får otroligt vackra blad. Näringsmässigt så är de främst rika på Folat.

Tom skål

Koriander

Koriander som microgreen ger väldigt mycket smak, och är rika på Vitamin A och K.

Tom skål

Vetegräs

Vetegräs är främst populärt till juice/smoothies. Skotten på vetegräs innehåller höga halter av Vitamin A, C, E, K och flera nyttiga aminosyror.

Rödbetsskott

Rödbeta

Härligt röda microgreens som är rika på Vitamin A. Rödbetsskott smakar som milda betor, och ger en färgklick till vilken maträtt som helst.

Majsskott

Majs

Som kontrast till våra gröna och röda skott så ger Majsen en härligt gul färg. Med sin söta smak passar de perfekt som tillbehör till efterrätten!

Amaranthskott

Amaranth

Amaranth är lyxiga mikroblad med härligt röd-orange färg. Goda och fulla av Fiber, Vitamin B6 och Folat.

Vitlöksgräs

Vitlöksgräs

En av våra storsäljare! Vitlöksgräset är en sorts gräslök med mild smak av vitlök. Perfekt smakförstärkare, eller varför inte göra ett lyxigt vitlöksbröd?

Tom skål

På beställning

Har du egna önskemål? Hör av dig så kan vi odla de microgreens ni vill ha!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vill du ha uppdatering om när vi börjar med fröprenumerationer, färdiga odlingskit med mera? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Illustration på rädisskott Illustration på broccoliskott