Om Oss

Vi som driver Hjärtblad heter Malin och Fredrik Grääs (passande efternamn, eller hur?). Vi har ett stort gemensamt intresse för odling och självhushåll, och har två väldigt olika yrkesbakgrunder som kompletterar varandra perfekt. Malin sköter majoriteten av odlingarna och är vårt ansikt utåt med tät kundkontakt, och Fredrik sköter innovation för teknik, design och marknadsföring.

Hjärtblad startades under hösten 2021, för att vi såg en möjlighet till närodlade microgreens, på riktigt. Vi vill erbjuda ett så lokalt producerad och näringsrikt komplement till grönsaker som möjligt under hela året. För att undvika långa transportsträckor så skall våra odlingar alltid finnas så nära konsumenterna som möjligt, och vår vision är att finnas runtom i hela Sverige. I nuläget odlar vi i Uddevalla och levererar inom Trestadsområdet.

För att kunna erbjuda våra microgreens året om, oavsett väder och klimat så odlar vi inomhus. Under effektiv LED-belysning gror våra microgreens hydroponiskt, i avlånga tråg fyllda med kokosfiber eller hampa istället för jord.

Att vi odlar inomhus och på höjden har flera fördelar. Först och främst så kan vi på mycket liten yta maximera mängden färdig produkt per kvadratmeter. Men eftersom vi inte heller är beroende av väder och vind så kan vi odla och leverara färska microgreens året runt!

Utifrån efterfrågan från kunderna bestämde vi oss för att sälja fröerna och testa på fröprenumerationer också!