Vilka är Hjärtblad?

Vi som driver Hjärtblad heter Malin och Fredrik Grääs (passande efternamn, eller hur?). Vi har ett stort gemensamt intresse för odling och självhushåll, och har två väldigt olika yrkesbakgrunder som kompletterar varandra perfekt. Malin sköter majoriteten av odlingarna och är vårt ansikt utåt med tät kundkontakt, och Fredrik sköter innovation för teknik, design och marknadsföring.

Vision

Hjärtblad startades under hösten 2021, för att vi såg en möjlighet till närodlade microgreens, på riktigt. Vi vill erbjuda ett så lokalt producerad och näringsrikt komplement till grönsaker som möjligt under hela året. För att undvika långa transportsträckor så skall våra odlingar alltid finnas så nära konsumenterna som möjligt, och vår vision är att finnas runtom i hela Sverige. I nuläget odlar vi i Uddevalla och levererar inom Trestadsområdet.

Frökapsel September 2021

Fröet till Hjärtblad sätts genom att skicka första beställningen av ekologiska fröer.

Frökapsel som gror Oktober 2021

Första leveranserna av mikroblad går till flera lokala restauranger, en första butik samt REKO-ring

Frökapsel och mikroblad November 2021

Den 19e November kom vi på en delad andraplats i Innovatum Startup Challenge efter att ha pitchat vår idé på stora scenen inför ett fullsatt Innovatum.

Frökapsel och mikroblad December 2022

Under December har våra microgreens börjat säljas på ICA Spara i Uddevalla, och vi har fortsatt leverera till både privatpersoner och restauranger i närområdet.

Vår odling

För att kunna erbjuda våra microgreens året runt, oavsett väder och klimat så odlar vi inomhus. Under effektiv LED-belysning gror våra microgreens hydroponiskt, i avlånga tråg fyllda med kokosfiber eller hampa istället för jord.

Att vi odlar inomhus och på höjden har flera fördelar. Först och främst så kan vi på mycket liten yta maximera mängden färdig produkt per kvadratmeter. Men eftersom vi inte heller är beroende av väder och vind så kan vi odla och leverara färska microgreens året runt!

Odlingstråg belyst med LED-belysning

Innovation & hållbarhet

Vi strävar ständigt efter att hitta nya och hållbara metoder för att odla och paketera våra microgreens. Den 19e November stod vi på scenen på Innovatum Startup Day och kom på delad andraplats i Innovatum Startup Challenge, där vi var tre av femtio sökande som kommit till final.